TEKİRDAĞ / SÜLEYMANPAŞA - 80 nci Yıl Cumhuriyet İlkokulu

May

Okulumuz 4.sınıf öğrencileri 27 Nisan günü Atalar'ını ziyaret ettiler. Çelenk koyma törenine katıldılar. Milli değerimiz olan Atatürk'e  yakın olabilmek öğrencilerimizi heyecanlandırdı ve duygulandırdı.

May

Okulumuz 4-B sınıfı öğrencilerinden Rüzgar Doğrul ile 3-B sınıfından Yaman Ata,  KORT TENİSİNDE tenisinde takım olarak Marmara Bölgesi müsabakalarında Bölge ikincisi olarak Türkiye finallerine katılma hakkını elde etmişlerdir. Öğrencilerimizi ve çalıştırıcıları İsmail Ata hocamızı tebrik eder, finallerde başarılar dileriz.

Nis

Okulumuz 11 Mayıs Cumartesi günü  İstanbul 'a gezi düzenleyecektir. Geziye katılım sağlayacak öğrenci ve velilerimiz katılım formunu 30.04.2024 Salı gününe kadar okul idaresine teslim etmelidir. Gezilecek yerler gezi afişinde belirtilmiştir.

Nis

Öğrencilerimize yeni ilgi alanları oluşturmak ve kendilerini,yeteneklerini ve ilgilerini keşfetmelerini sağlamak için “Minik Ellerin Büyük Hayalleri Var”sloganı ile etkinliğimizi planladık.Etkinlikte öğrenciler gerçekleşmesini istedikleri hayallerini renkli kartonlardan kestileri el kalıplarının içerisine yazdılar.Rengarenk ellerini ve kocaman hayallerini panoda sergilediler.

Nis

4/B sınıfı öğrencileri Minik Eller,Büyük Hayaller etkinliğine 23 Nisan resim sergisiyle katılım sağladılar.Yaptıkları güzel resimleriyle okulumuza renk kattılar.Emeklerinden dolayı öğretmenimiz ve öğrencilerimizi kutluyoruz.

Nis

Minik Eller Türkiye Cumhuriyeti'nin üzerinde.Okulumuzun 2.sınıf öğrencileri olarak ülkemizin her karış toprağında bizlerinde katkısı olması için canla başla çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz.Etkinlik boyunca hem eğlendiler hem öğrendiler.Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Birlikten Kuvvet Doğar Boyamak Çok Kolay

3.sınıf öğrencilerimiz ,23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı haftası olduğundan büyük sayfalara   resim çizme ve boyama etkinliği yaptı.Çalışmamızda ‘Dilimizin Zenginlikleri’ nisan ayının faaliyeti olan grafiti yazı biçimine de yer verildi.Minik Eller ,Büyük Hayaller projesi kapsamında 3.sınıf öğrencilerimizin yapmış olduğu çalışmalar okulun bahçesinde sergilendi.

3/A SINIFI

‘HAYAT BOYU ÖĞRENME KURUMLARI,GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZLA BULUŞUYOR’

MİNİK ELLER ,BÜYÜK HAYALLER

Okulumuz 3/A sınıfı olarak ‘Minik Eller ,Büyük Hayaller ‘etkinliğine iki etkinlikle katılım sağladı.

1.Etkinliğimiz :Çevreni Temiz Tutmaya Okulundan Başla.

Çevremizi temiz tutmak amacıyla okul bahçemizde temizlik yaptı.Bahçe içerisinde dağılmış olan çöpleri elbirliğiyle topladı.Okulu sahiplenme duygusunu pekiştirmeyi ve birlikte hareket etme bilinci geliştirmek amaçlandı.Temiz olma ve temiz kalabilme bilincine ulaşma  amacıyla evimiz olan okulumuzdan başladı.

2.Etkinliğimiz:Birlikten Kuvvet Doğar Boyamak Çok Kolay

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı haftası olduğundan büyük sayfalara  öğrenciler birlikte resim çizme ve boyama etkinliği yapıldı.Çalışmamızda ‘Dilimizin Zenginlikleri’ nisan ayının faaliyeti olan grafiti yazı biçimine de yer verildi.

Nis

23Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.Programda emeği geçen öğrencilerimizi,  öğretmenlerimizi,okul idaremizi ve okul aile birliğimizi kutluyoruz.

Nis

4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü kutlu  olsun. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Millî  Parklar Tekirdağ İl Şube Müdürlüğünde görevli veteriner hekimlerimiz tarafından sokak hayvanları ile ilgili bilgi verildi. Günün anlam ve önemi anlatıldı. Okulumuz öğrencilerine sokak hayvanlarına dağıtılmak üzere kedi ve köpek maması dağıtıldı. Barınaktan köpek getirildi.Öğrencilerimizin hayvanlar ile buluşması sağlandı. Okulumuz velisi olan Deniz hanıma ve arkadaşlarına  bu güzel günü yaşattıkları için teşekkür ediyoruz.

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesinde Mart Ayı faaliyetlerimiz:Anlamını Bul Etkinliği, Kelime Türetme Etkinliği, Kare Bulmaca Etkinliği  ve Pazen Tahta Kartlarıyla Masal Anlatma Etkinlikleri düzenlendi. Dilimizin zenginliği projesi kapsamında pano oluşturuldu. Etkinliklerimiz panoda sergilendi. Pazen Tahta Kartları okul koridorunda sergilendi.

Okulumuzun öğrencilerinden Pazen Tahta Kart yarışması yapıldı. 1. olan 3/A sınıfından Alperen Sezer, 2.olan 3/A sınıfından Ahmet Yağız Özvardarlı, 3.olan 3/B sınıfından Can Piren olmuştur.

Okulumuz 3/A sınıfından Alperen Sezer Pazen Tahta Kartı yarışmasında Süleymanpaşa İlçesinde 1.olarak okulumuzu gururlandırmıştır.

Mrt

Okulumuz 2 /A sınıfı öğrencisi  Verda Güvenilir Okul Sporları Buz Pateni Yarışmasında İl Birincisi olmuştur. Öğrencimizi tebrik ediyoruz. Başarıları daim olsun.

Mrt

Çanakkale Cephesi'nde alınan galibiyet dünya ülkelerinin güç dengelerini değiştirmiş ve yüce Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kere daha gözler önüne sermiştir. Çanakkale Cephesi'nin Anadolu halkına verdiği azim, umut ve kararlılık Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini de ateşlemiştir.

Çanakkale Zaferi kutlu olsun. Okulumuzda düzenlenen 18Mart Çanakkale Zaferi' nde emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyoruz.

4/C Sınıfının etkinliğine tıklayarak ulaşabilirsiniz. https://youtu.be/u07b1eXA7wo?si=9aAxik8WIX5Lv4pC

Mrt

Okulumuz öğrencileri Rüzgar Doğrul (4B) ve Yaman Ata (3B) Okul Sporları Tenis Minik A Erkekler Yarışmasında İl 2.olarak bizleri gururlandırdılar.Tebrikler çocuklar.

Mrt

12 Mart Mehmet Akif Ersoy'u Anma Ve İstiklâl Marşı'nın kabulünü 103.yılını okulumuzda coşkuyla kutladık. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın.